Mocht u wat bij ons besteld hebben kan het natuurlijk zo zijn dat uw product in het echt anders uitpakt dan op de website. De LED strip blijkt toch iets te kort, 2 lampen geven al voldoende licht of de kleur van een lamp past niet bij wat u in gedachten had. In zo’n geval kunt u zich altijd beroepen op uw herroepingsrecht. Bij de verkoop van producten online hebben consumenten het recht op retour. Wij merken echter dat er op dit gebied nog steeds wat onduidelijkheid is. Daarom hieronder een tweetal verhelderende richtlijnen omtrent retournering:

  1. Bij de aankoop van een product heeft u bij ons 30 dagen bedenktijd. Binnen die dertig dagen kunt u bij ons zonder opgaaf van reden uw order terug sturen en het volledige bedrag gecrediteerd krijgen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product bij de consument.
  2. Tijdens deze eerste maand dient de consument zorgvuldig te zijn omgegaan met het product. Wanneer u het product terug wilt sturen dient u het in die mate uit te pakken dat het product na retour in dezelfde verpakking weer verkocht kan worden. U kunt dit vergelijken met het testen van een product in een winkel. Het product dient alleen uitgepakt te worden voor zover dat nodig is om de kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden. Wanneer u de producten vervolgens toch retourneert dient het complete product, inclusief alle geleverde toebehoren indien redelijkerwijs mogelijk in originele staat en verpakking aan de ondernemer teruggestuurd te worden.

 

U kunt het bovenstaande een beetje vergelijken aan de hand van de volgende voorbeelden: U kunt een laptop thuis bekijken en aanzetten maar u mag deze niet in gebruik nemen en hem vervolgens alsnog retourneren. Hetzelfde geldt voor een paar schoenen, die mag u thuis wel aantrekken om te kijken hoe ze zitten maar u mag er niet mee aan de wandel.

Wanneer u een lamp van ons ontvangt kunt u deze dus niet al installeren alvorens te bepalen of deze naar wens is. U kunt het uiterlijk van de lamp bekijken en oordelen of deze het gewenste licht geeft. We willen u adviseren om uw ontvangen producten goed te controleren alvorens u deze definitief aansluit. Met name LED strips zijn nadat ze eenmaal zijn aangesloten onverkoopbaar geworden.

Defect product
Als wij een product leveren wat direct bij aankomst (of kort daarna) defect is dan nemen we meestal aan dat het een fabrieksfout is. We leveren dan in de regel direct een nieuw product. Na verloop van tijd is niet duidelijk waar de fout ligt. De lamp gaat dan ook terug naar de fabrikant voor onderzoek. Dat stukje is dan voor de klant. U kunt dit op eigen gelegenheid terugsturen of, net als bij een winkel, bij ons kantoor in Utrecht terugbrengen. Het vervangende product leveren wij wel kosteloos uiteraard.